Kalendarium (se Program ovan)
27-29 maj Musikal i skolan
Tisdagslunch 2 juni
 
Nytt nummer

 
Åke Nilsson är död
Vår legendariske gymnastiklärare har avlidit.
Läs mer genom att klicka här.
 
Månadens okända bild
I vårt arkiv har vi ett antal foton som vi inte har lyckats identifiera, och behöver er hjälp med detta. Här är ett av dem. Klicka på bilden för att göra den större.

Om du vet något om bilden, klicka på Kontakt i menyn och berätta för oss! (Stenberg tycks vara klassföreståndare!)

 

Det här ska vi göra / Nyhet
Musikal

Musikalen "Rent" i skolan kommer att köras under restriktiva former, där personer ur riskgruppen inte tillåts deltaga. Emellertid undersöks möjligheterna att "live-streama" föreställningen för att på så sätt tillgängliggöra föreställningen.

Så snart vi får mer information om detta kommer det att publiceras här.

I dessa tider...

Coronaepidemin har drabbat världen med oanad kraft. Den har tvingat fram dramatiska omställningar, inte bara privat utan i hela samhället, på arbetsplatser, i skolorna och inom vården.
Blackebergs Gymnasium är nu tömt på elever och undervisningen sker på distans. Många frågor är ännu öppna. Det kommer inte att bli någon skolavslutning i vanlig mening i år, men hur avslutningen skall gå till vet man ännu inte.
Krisen påverkar också vår förening och begränsar våra möjligheter att träffas. Årsmötet är flyttat till en senare ännu inte bestämd tidpunkt, likaså studiebesöket på Judiska museet. Tisdagsluncherna är inställda och vi har nu också beslutat att ställa in den planerade majvandringen i Norra Djurgårdsstaden. Frågan om vi kommer att kunna genomföra årets golfturnering är ännu öppen.
Vår förhoppning är att det värsta skall vara över till hösten och att vi då på ett säkert sätt kan återuppta verksamheten, men fram till dess är det mesta satt på ”paus”. Vi återkommer med nyheter så fort tillfälle ges via epost, på webbplatsen och i höstens Medlemsblad.

 

Virtuella kulturaktiviteter

Hela världen har satts på ¨paus¨ och många av oss har fått tid över.
Efter en tids isolering inser alltfler att tiden också kan användas till något nytt - att det visserligen är bra med en basstruktur för dagen med regelbundet återkommande måltider, promenader och telefonkontakt med familj och vänner men att det också finns möjligheter att till exempel lägga tid på att söka nya vägar att nå kultur och underhållning utan att vistas bland främmande människor.

Klicka här så hittar du förslag på sådana möjligheter.
Om du själv har hittat något som kanske kan vara till glädje för andra får du gärna skicka det till epost@gamlablackebergare.se

 

Det här gjorde vi senast

Uppsatstävlingen

Fem dagar före dopparedagen höll Blackebergs gymnasium avslutning på höstterminen med uppmuntrande rektorstal, läraren Petter Jenner som jultomte och som vanligt en del julklappar och musik med bland annat vårförväntningar genom inslag ur den kommande musikalen. Inte minst applåderad blev ordförande Anders Luthboms utdelning av Gamla Blackebergares uppsatspriser, på temat ”Kompromiss – möjligheter och gränser”.

Lovisa Malm vinner första pris. Läs mera här.
Ytterligare information kommer i Medlemsbladet i februari.

 
  

Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.
Årsmöte
Årsmötet 17 mars blev inställt p.g.a. coronautbrottet. Vi återkommer med annonsering här på webbplatsen när det ges möjlighet att genomföra mötet.