Kalendarium
Onsdag 28 aug Golftävling Sollentuna
Tisdag 3 september Lunch i skolan 12.30
Tisdag 1 oktober Lunch i skolan 12.30
Tisdag 15 oktober Besöksaktivitet
Tisdag 5 november Lunch i skolan 12.30
Lördag 9 november Jubileumsfest
Tisdag 3 december Lunch i skolan 12.30
Onsdag 4 december Besöksaktivitet
 
Nytt nummer

 
I år fyller Blackebergs gymnasium 70 år. Det vill vi fira med en jubileumsfest den 9 november. Boka in kvällen redan nu.

Ytterligare information kommer

 

Månadens okända bild
I vårt arkiv har vi ett antal foton som vi inte har lyckats identifiera, och behöver er hjälp med detta. Här är ett av dem. Klicka på bilden för att göra den större.

Om du vet något om bilden, klicka på Kontakt i menyn och berätta för oss!

Det här gjorde vi senast / Nyhet

Två pristagare i Blackans anda

Våravslutningen i Blackebergs gymnasium ägde rum onsdagen den 12 juni. Bland dem som gick ut gymnasiet befann sig också de två elever som fick dela på Gamla Blackebergare äldsta stipendium på 3000 kronor, det s k kamratstipendiet: Alexandra Buskas, Skol-IF:s ordförande, till höger och Sofia Brink, Elevkårens ordförande till vänster, som genom sitt goda arbete i de två föreningarna har bidragit till att skapa sammanhållning och god stämning mellan eleverna på skolan. De har båda på ett engagerande och inspirerande sätt varit utmärkta exempel på Blackeandans betydelse och skapat en öppen och inkluderande atmosfär.
Stipendiet har utdelats varje år sedan år 2000, nu var det alltså tjugonde gången. I år var det Marianne Berggren, ledamot i Gamla Blackebergares styrelse, som delade ut priset och som efteråt uttryckte sitt påtagliga engagemang för både prisutdelningen och inte minst hela avslutningen.
Mer om stipendiaterna kommer i en intervju i Medlemsbladet i september.

Gåtan (förra) månadens klassbild löst

Juni månads mystiska klassbild har fått sin lösning. Det var i tur och ordning Håkan Elmquist, Leif Granath och Kerstin Boulogner som knäckte den nöten.

Läs mer under Förr i tiden / Klassfoton / 1955 / klass 1g.

 

 

Det här ska vi göra

Blackegolfen onsdag 28 augusti på Sollentuna golfklubb

Välkomna till Blackegolfen 2019-08-28, som vanligt spelar vi poäng-bogey.
Vi har 5 starttider, första start 11:20 och sista 12:00.

Jag hoppas på ett stort startfält.
Anmälan sker till mig Hans Säfwenberg, förra årets segrare, hans.safwenberg@gmail.com
Tel. 072-2501595.

Vi är 3 potentiella deltagare som är medlemmar i Sollentuna och som medlem får man ta med 3 gäster med reducerad greenfee. Greenfee 450 kr, och med 100 kr rabatt 350 kr. Anmäl er så kanske ni slipper spela Sollentuna igen 2020. Det finns en risk att 3 Sollentuna-medlemmar ställer upp till start.

Sista anmälningstid: måndag 26 augusti kl. 12.00.

Hans Säfwenberg 

Kom med som medlem
Föreningen är öppen för dig som studerat vid Blackebergs Läroverk/Gymnasium eller i övrigt visat intresse för skolan och dess elever.

Vi har en intressant programverksamhet med goda möjligheter att återknyta kontakten med gamla vänner. Vi har också ett nära samarbete med skolan. Som medlem får du vårt medlemsblad två gånger per år.

Klicka på Bli medlem i menyn ovan!

Studentjubileum
Vi kan hjälpa dig som funderar på att ordna en jubileumsfest. Läs mera.